fbpx

Praktijk

Let op! Onze praktijk is online & onze consulten vinden dus digitaal plaats.

Wereldwijd heeft zo’n 60% van de mensen met hoofdpijn geen vastgestelde diagnose of behandeling. Als mensen al naar een arts gaan voor hun klachten, wordt er dus vaak niets gevonden. Niets ‘ernstigs’ althans. Veel mensen worden naar huis gestuurd om er mee te leren leven.

Hoofdpijn/migraine wordt echter voor +/- 80% veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen en ook stress, slaap en andere lifestyle factoren hebben ontzettend veel invloed!

In onze (online!) praktijk helpen wij bij het verminderen van hoofdpijn/migraine klachten. We kijken hierbij dus niet alleen naar je voedingspatroon, maar je lifestyle in een groter plaatje. Denk aan stress, slaap, ontspanning, bewegen en meer factoren die invloed hebben op jouw lichaam & geest.

Hoofdpijn

  Hoofdpijn is een van de meest voorkomende neurologische aandoeningen. Migraine is net als clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn en vorm van hoofdpijn. Bij een klein % blijkt de hoofdpijn het gevolg van iets ernstigs (denk een aan tumor), echter laten steeds meer onderzoeken zien dat hoofdpijn getriggerd wordt vanuit voeding, leefstijl, biochemische factoren en een stukje genetisch. 

Wat bedoelen we daar dan mee? Nou denk aan chocolade, citrus, alcohol, cafeïne, lactose als het gaat om voeding. Maar ook een disbalans in de darmen, je oestrogeen levels, hoog insuline gehalte,  slecht slapen, stress en hormoonverstorende stoffen in kleding en cosmetica hebben allemaal invloed op de balans in je lichaam. Vaak zien we bij hoofdpijn een combinatie van diverse factoren die uiteindelijk de hoofdpijn triggeren en vaak ook veel andere (vage) klachten met zich mee brengen.

Door bewustwording en stapje voor stapje dingen aan de passen aan jouw leefstijl die jouw lichaam nodig heeft kun je weer de juiste balans en rust voor jezelf creëren in je lichaam. Op die manier kun jouw klachten verminderen, helemaal laten verdwijnen en weet je wat je lichaam nodig heeft.

Herkenbaar?

  • Bij de (huis)arts kwam je helaas niet verder
  • Je hebt veel verschillende dingen geprobeerd, maar het heeft niet uitgepakt zoals je had gehoopt
  • Je zit niet lekker in je vel en hebt het gevoel dat je lichaam je in de steek laat
  • Je voelt vaak een gevoel van onmacht frustraties en onbegrip vanuit de omgeving
  • Je bent opzoek naar verbetering en balans, maar weet niet waar je moet beginnen

Wat wij doen

Als voedingsdeskundige & orthomoleculair therapeut gaan we samen met samen in jouw persoonlijke puzzel kijken. Dit doen we aan de hand van een uitgebreide vragenlijst vooraf en een intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek kijken we waar je nu staat en waar je naar toe wilt werken. Waar je nog meer last van hebt (denk aan darmklachten, want ja: een disbalans in je darmen kan o.a. met hoofdpijn/migraine te maken hebben!) en waar uiteindelijk verbeterpunten zitten.

We kijken niet alleen naar voeding, maar gaan ook met je aan de slag op het gebied van bewegen, stress, slaap en ontspanning.

We maken een adviesrapport op maat voor je waar je vervolgens mee aan de slag kunt. 

 

The Kefi Lifestyle | hoofdpijn / migraine consulent
The Kefi Lifestyle | hoofdpijn / migraine consulent

Even voorstellen

Ik (Athina) heb jarenlang last gehad van migraine. We hebben tal van specialisten bezocht en ik kreeg dozen medicijnen en antibiotica om te proberen. Uiteindelijk kon er geen diagnose worden gesteld. De huisarts zei dat ik er maar mee moest leren leven, het zat tussen m’n oren en er geen oplossing mogelijk was. 

Wij waren alle quick-fix oplossingen in het reguliere gezondheidszorg zat en daarom bezochten we samen een diëtist / orthomoleculair therapeut.

Dat opende onze ogen! Met klachten waar de reguliere zorg niets mee kan, hoef je namelijk geen genoegen mee te nemen. Ons lichaam is een prachtig, natuurlijk systeem dat we met gezonde voeding en leefstijl kunnen helpen. Kleine stapjes aanpassen in je eet- en leefstijl kan al zoveel verschil maken voor je lichaam en hoe jij je voelt!

En zo zijn we ons gaan omscholen tot voedingsdeskundige & orthomoleculair therapeut + diverse cursussen. Vanuit daar is The Kefi Lifestyle geboren: ons bedrijf naar meer rust & happiness voor mensen met migraine/hoofdpijn klachten.

“Als ik één woord mag kiezen die ik met jullie wil delen is het “Dankbaar” Dankbaar ben ik voor alle hulp die ik van Vincent en Athina heb gekregen. Ik hoop dat mensen die dit lezen en nog twijfelen denken oké ik ga het gewoon doen.

Geloof mij als ik zeg dat ik nog nooit zoveel rust heb gehad over mijn gezondheid en lichaam. Ik heb niet meer het gevoel dat ik op de pauze knop drukt maar heb na een paar weken al snel op de play knop gedrukt. Op dit moment voel ik meer zelfliefde en rust. Dus naast dat het fysiek erg heeft geholpen ben ik misschien nog meer tevreden over de hulp van mijn mentale”.

– Naomi

“Dankzij het uitgebreide persoonlijke advies van Athina en Vincent weet ik nu wat ik kan doen om mijn darmflora te herstellen. Wat een verschil merk ik al na twee weken!

 Ik heb aanzienlijk minder last van mijn darmen, de huiduitslag die ik had is verdwenen en ik kan weer genieten van eten zonder daarna een opgeblazen buik te krijgen.

Ik ben helemaal van mijn eetbuien af, voel mij energieker en het gevoel dat ik goed voor mezelf aan het zorgen ben doet mij enorm goed. Ontzettend blij ben ik met de waardevolle adviezen en inzichten die ik heb gekregen! Heel benieuwd hoe ik me over een paar maanden zal voelen, ik kijk er naar uit wat het mij gaat brengen! Wat mij betreft een mega aanrader om de hulp van Athina en Vincent in te schakelen!”

– Nicolette

Elke keer als ik een niet te verklaren klacht had, kon ik deze voorleggen bij Vincent en Athina. Zo leerde ik dat goed kauwen minstens zo belangrijk is en dat mijn lichaam veel baat heeft bij 2 glazen water drinken in de ochtend (voor het ontbijt). Wat ik verder heb geleerd is dat het aanpassen van je voedingspatroon niet betekent dat je nooit meer een normale appeltaart kan eten als je op visite bent. Het betekent dat je bewust kiest om gewoon af en toe lekker te genieten en dat je weet wat het met je lichaam doet. Een gevalletje ‘geniet, maar met mate’ dus.

Ik voel me sinds het begin van het traject veel beter en, ook niet geheel onbelangrijk, ik ben nooit meer ‘hungry’! Want Vincent en Athina leren je ook hoe je bloedsuikerspiegel in elkaar zit en wat je kunt doen om deze stabiel te houden. Ik zou het iedereen aanraden die iets met zijn of haar vage klachten wil doen.

– Ilona

Goed om te weten

  • Voor hoofdpijn/migraine is geen quick-fix. Het is belangrijk om te realiseren dat je zelf aan het werk zal moeten met onze adviezen wil je jouw gezondheid verbeteren.
  • Onze werkwijze is holistisch, orthomoleculair. Je moet bereidt zijn jouw voeding en leefstijl aan te passen om te kunnen groeien naar meer balans. 
  • Wij helpen zowel mannen als vrouwen, MAAR geen vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of in de overgang zitten. Zoek je een specialist? Stuur even een berichtje, dan kunnen we je doorsturen!
  • Alle gesprekken doen wij samen. Liever met één van ons? Laat het even weten.

Pakketten

Ja, ik heb een vraag
Hi! Heb je vragen?
Scan de code
Hi! :) Vergeet vooral geen vragen te stellen als je die hebt. We beantwoorden ze graag!