fbpx

Over The Kefi Lifestyle

Samen kunnen wij de wereld aan

…dat bleek wel toen ik – Athina – last kreeg van heftige hoofdpijn/migraine en extreme vermoeidheid. Ik ging letterlijk van de hele wereld aan kunnen naar te moe om de was op te vouwen en niet meer kunnen werken.

Ik had geen vast contract en het contract werd niet verlengd. Ik kwam in de ziektewet en Vincent en ik kregen de maken met vele ziekenhuisbezoeken. Ik ging van de huisarts, naar een neuroloog in twee verschillende ziekenhuizen, kreeg meerdere kuren antibiotica bij de KNO-arts en zelfs een operatie. Ook bezochten we de oogarts, vanwege een ‘lui oog’ en de reumatoloog vanwege auto-immuunziektes in de familie.

De huisarts zei uiteindelijk letterlijk: “we gaan nog één ding uitzoeken en daarna moet het stoppen, je word anders echt te duur voor de zorg”.

Ik wilde namelijk graag nog getest worden op de ziekte van lyme, maar (gelukkig) was dat het ook niet. Er kon na 2 jaar onderzoeken geen diagnose worden gesteld en ik kreeg uiteindelijk als laatste ‘oplossing’ antidepressiva mee en moest hier maar mee leren leven.

We zijn samen gaan zoeken naar alternatieve oplossingen en dat bracht ons bij een orthomoleculair therapeut. Met haar eet- en leefstijladvies zijn we vervolgens samen naar puzzelen naar een oplossing. Ik moet nog steeds opletten, want ik ga snel over mijn eigen grenzen heen en een migraine aanval is niet altijd te voorkomen, maar het gaat zoveel beter! Ik kon eindelijk weer langzaam gaan werken en normaal mee doen op sociaal gebied.

Deze periode van bijna 5 jaar was een onwijs leermoment voor ons. Waarin we ons vooral hebben gestoord aan het aantal medicijnen wat ik zomaar meekreeg als een soort holy grail. Dat is voor ons de grootste reden dat wij ons zijn gaan verdiepen in eet- een leefstijl als medicijn en een studie voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut hebben gevolgd.

In 2019 leidt meer dan 60% van de Nederlands aan vermoeidheid, 57% aan chronische ziekten en 50% aan overgewicht en dat vinden we oké.

Vanuit de maatschappij is ons geleerd dat dit soort dingen bij het leven horen en dat we hier maar mee moeten leven. Het hoort bij jou. ONZIN! We zien veel mensen struggelen met (vage) klachten. Denk bijvoorbeeld aan migraine, hooikoorts, een opgeblazen buik, hormonale klachten en huidklachten. Het is ontzettend zonde dat veel mensen hier genoegen mee nemen, want aan veel klachten is wat te doen. Daarom zetten wij ons in om mannen en vrouwen met klachten te helpen door hun eet- en leefstijl te optimaliseren, zodat zij weer lekker in hun vel zitten.

Helaas is onze wereld te veel gefocust op een quick-fix met medicijnen. En een medicijn is prima als je acute echt even van pijnklachten af wilt, maar het helpt nooit op lange termijn. Onze gezondheidszorg is voor een groot deel alleen maar gefocust op medicijnen en hiermee onderdruk je alleen de symptomen (en vergeet de bijwerkingen niet..), maar het helpt niets aan de oorzaak. En volgens mij is dat juist het doel toch? De oorzaak achterhalen, om te zorgen dat je weer goed in je vel zit en weet waar de klachten vandaan komen?

Gelukkig kunnen we met kleine veranderen in ons eet- een leefstijl al zorgen dat klachten afnemen, zodat ze niet uitgroeien tot ernstige welvaarziekten. Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut weten wij dat (vage) lichamelijke klachten op te lossen zijn. Luister niet naar wat je is aangeleerd: dat je hier maar mee moet dealen. Don’t settle for less! Middels passende voeding en leefstijl kunnen we jou helpen jouw levenslust een boost te geven!

Praktijk The Kefi Lifestyle Orthomoleculair therapeut en Voedingsdeskundige

Onze kernwaarden

Als coaches, maar ook als persoon staan wij achter bepaalde kernwaarden. Dit is waar The Kefi Lifestyle voor staat, hoe wij communiceren, coachen en wat wij van onze klanten verwachten.

Duurzaam | Medicijnen zijn een quick-fix en dat is niet wat we willen. Eet- en leefstijl werkt op lange termijn en dat is waar we samen voor willen gaan!

Avontuurlijk & moedig | Wanneer je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En dat willen we juist niet. Als het goed is wil je aan je eet- en leefstijl werken, omdat je (vage) klachten hebt. Wat je tot op heden hebt geprobeerd werkte helaas niet. Daarom is het tijd om buiten de gebaande paden te gaan en daar kan je wel een vleugje moed en avontuurlijkheid bij gebruiken.

Loyaliteit en rechtvaardigheid | Voor ons zowel zakelijk als privé erg belangrijk. We gaan voor een duurzame en eerlijke samenwerking.

Harmonie | Niets zo vervelend als je niet op je gemak voelen. We willen een zo fijn mogelijke omgeving creëren. Wel zo gezellig 🙂

Kefi

 

Seek what sets your soul on fire oftewel: wat maakt jou nu écht gelukkig? Wij zijn daar zelf heel bewust mee bezig en zijn er van overtuigd dat een eet- een leefstijlpatroon daar aan bijdraagt. Het Griekse woord kefi staat voor een intens gevoel van enthousiasme, geluk, energie, passie en overweldigende emoties. Kort samengevat dus eigenlijk datgene wat jou het meest gelukkig maakt. Vandaar ook het woord kefi onze bedrijfnaam. We hopen daar in de toekomst nog meer in mee te kunnen nemen zoals bijv. mindset.

Hier lees je meer over het woord kefi.

Mediterrane leefstijl

 

Niet voor niets wonen we momenteel rond de Mediterrane 😉 We houden van de leefstijl hier. Het eiland leven en vooral siga, siga (rustig aan in het Grieks). Maar wist je dat de Mediterrane leefstijl een van de beste ways of life is voor een gezonder, langer en gelukkiger leven? Zowel qua voeding (het mediterrane dieet) als de manier van leven. 

Je zult ons daarom regelmatig horen over deze manier van leven. Het is namelijk een prachtige basis voor een gezondere leefstijl.

Binnenkort inhoudelijk meer hierover. 

…wij verhuisde naar het Griekse Karpathos voor onze kefi.

Het nastreven van kefi is niet alleen onze visie voor jou, we streven dat zelf ook echt na. We dromen, stellen doelen en als we ze gehaald hebben bedenken we weer nieuwe.

Een van die dingen die ons écht gelukkig maakt en zoor onze kefi zorgde was een huis op een Grieks eiland. In 2017 werd deze droom werkelijkheid en kochten we een vakantiehuis op het eiland Karpathos. Daaruit volgende doel en droom #2: voor lange tijd naar Karpathos. Begin januari januari (’21) hebben we dan ook het vliegtuig gepakt en zijn we naar ‘ons’ eiland vertrokken om vanuit hier te werken en genieten.

Wil je meer weten over Karpathos? Op The Karpathos guide schrijft Athina over onze avonturen en deelt ze tips om het eiland te ontdekken.

In het kort

Athina Ketting

Founder – Voedingsdeskundige

 • Is dol op spelletjesavonden met vrienden inclusief lekker eten
 • Windsurft graag
 • Staat bekent als Lena Lijstje, met al haar to-do lijstjes
 • Leest graag sexy romans en over astrologie en masculine/femenine energy.
 • Is dol op True crime en kijkt daarom veel ID en luistert naar de podcast Moordzaken

Opleidingen en cursussen

 •  Voedingsdeskundige
 • Hormoonbalans voor vrouwen
 • Hormoontherapeut (2021-2022)
 • Praktijkcursus Energetische Morfologische Bloedtest ( jan. 2022)

Vincent Dobbe

Founder – Orthomoleculair therapeut

Opleidingen en cursussen

 • Orthomoleculaire voeding (2020)
 • Orthomoleculaire suppletie (2020)
 • Praktijk cursus Energetisch Morfologische Bloedtest (2021)
 • Orthomoleculair voor gevorderdere (okt. 2021)

Volg ons via Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Zullen we (video)bellen?

Benieuwd wat de juiste voeding voor jou kan betekenen? En hoe wij je kunnen helpen dit toe te passen? Laten we (vrijblijvend) bellen. Telefonisch of middels een videocall. Waar jij je goed bij voelt!

Ja, ik heb een vraag
Hi! Heb je vragen?
Scan de code
Hi! :) Vergeet vooral geen vragen te stellen als je die hebt. We beantwoorden ze graag!